Gjør kulverten ferdig

De siste bunnelementene på den 230 meter lange kulverten i Strandkaien ble heist på plass i dag. Med det er en etappe i anleggsarbeidet til Graveklubben passert.

Ennå gjenstår mye arbeid på Strandkaien. Kulvertene skal få tak, det skal bores hull til ulike rør ut av kulvertveggen og disse skal monteres, før det fylles på med masse mot sideveggene.

KulvertI enden av kulverten skal rørene føres frem og kobles på de rørene som tidligere er lagt nederst i Østre Murallmenningen. Så fylles grøftene igjen, det legges på asfalt. Deretter skal Statens Vegvesen overta anleggsområdet for ferdigstillelse av vei og fortau.

– Vi er litt foran skjema nå. Arbeidet har gått radig, sier prosjektleder Arne Jensen i vann- og avløpsetaten i Bergen kommune.

Første etappe i arbeidet, fra Torget til forbi Wallendalshopen ble gjennomført med arbeid døgnet rundt, syv dager i uken. Arbeidet var ferdig i henhold til timeplanen 31. august. Nå jobbes det to skift fra mandag til fredag.

– Jeg regner med at resten av vårt arbeid på Strandkaien er ferdig i henhold til timeplanen, dvs 28. februar 2010, sier Jensen.

Statens vegvesen skriver i nær fremtid kontrakt med entreprenøren for din del av arbeidet. Planen er å komme i gang med arbeidet med det aller første.


Publisert: 12.10.2010
Bergen Vann    |    BIR Infrastruktur    |    BKK Nett    |    Eviny Termo    |    Telenor    |    Bergen Fiber